Soundwave Wicker

soundwave wicker acoustic panels wingardh wikerstal offecct 11975

Med SOUNDWAVE® Wicker har de anerkjente og prisbelønte arkitektene Gert Wingårdh og Erik Wikerstål laget et akustikkpanel med det perfekte uttrykk. Med en flettet form, gir Wicker følelsen av håndverket i et industrielt produkt med fremragende gode akustiske egenskaper.

Opprinnelsen til Wicker er et materiale med et uttrykk og egenskap som er rake motsetningen til akustikkpaneler, nemlig betong. Som arkitekter av den pågående oppussingen av Nasjonalmuseet i Stockholm, er Gert Wingårdh og Erik Wikerstål ikke bare interessert i å sikre at det historiske 1860-bygget vil ha et klima der kunstskatter trives, men de har også tegnet et tilbygg som fyller en viktig funksjon, varemottaket der mesterverkene blir brakt inn i museet. Oppgaven ga arkitektduoen muligheten til å utnytte det fulle potensialet i betong for å gi bygningen et sterkt og gledelig uttrykk. Resultatet, fasader med et omfattende flettemønster rommet dypere egenskaper som nå har blitt bearbeidet til et produkt i Offecct sin SOUNDWAVE®-kolleksjon. Betydningen av god akustikk er godt kjent for Wingårdh og Wikerstål, som har lang erfaring med å tegne auditorier og konsertsaler.

“Vad man vill göra med ljud är att skicka det i olika riktningar”, förklarar Gert Wingårdh, “och flätverket med sina fickor är i det närmaste en idealisk form för en absorbent.” Med Soundwave® Wicker inleder Offecct ett länge emotsett samarbete med arkitekten Gert Wingårdh.

“Offecct har en lång relation med Gert Wingårdh och har genom åren jobbat i projekt ihop. Vi såg direkt potentialen i denna fasad vid ett besök på Nationalmuseum och då blev det uppenbart att tiden var mogen för vår första produkt ihop,” säger Kurt Tingdal, CEO för Offecct.